KEK DEYİNCE AKLA İLK GELEN
Bir gün yine ekranın karşısında oturmuş, sayfadan sayfaya geziniyordum ki Zeynep Ağaoğulları'nın yemek bloguna denk geldim.
Önce sayfasının diyaznı dikkatimi çekti.
Sonra sayfada dolaşmaya başladım. Çok ilginç, farklı tarifler, uygulamalar ve sunumlar..
Çok beğendim..
Bazı tariflerini uyguladım ve denemeye devam ediyorum.
Bunların içinde biri var ki, her defasında beni benden alıyor. Kim yese onu da kendinden geçiriyor.
Çikolatalı kek deyince başka bir tarif uygulamam mümkün değil artık.
Hatta eğer kek tuzlu değilse diğer keklere pek sıra gelmiyor.
(dişime göre bir havuçlu tarçınlı tarifi bulursam alternatif kekim o olabilir)
Bu sebeple bu tarifi sizlerle de paylaşmak istiyorum.
Sevgili Zeynep Hanım tarifinin adını CHOKSHOK koymuş bence de olmuş.
Afiyetle...
CHOCSHOK
M A L Z E M E L E R
2 su bardağı un
½ çay kaşığı
kabartma tozu
½ su bardağı
kakao
1 ½ su bardağı esmer şeker
175
gr tereyağ ya da margarin
175
gr bitter çikolata
2
yumurta
80 ml
krema
125
ml kaynar su
Çikolatayı ve yağı eritin. Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu karıştırın.
Ayrı bir kapta, şekeri, yumurtayı ve kremayı çırpıp, erimiş yağ ve çikolatayı ekleyin.
Bu karışıma, un karışımını ekleyip iyice karıştırın.
Son olarak, kaynar suyu ekleyip, karışım yumuşayıncaya dek çırpın.
Yağladığınız bir kek kalıbını, pişirme kağıdı ilşe kaplayığ, karışımı dökün.
170 derece fırında 1 saat pişirdikten sonra, fırını kapayıp, kapağını aralık bırakarak keki soğumaya bırakın.


Ellerinize sağlık , yiyenlere afiyet olsun
YanıtlaSil