ÇİKOLATALI KITIRTI
Çikolatalı Kıtırtı da "ben yaptım" tariflerden.
Zeynep Ağaoğulları'nın supernormalfoodlarından birisi.
Her bir tarifi gibi bu da çok keyifli, çok lezzetli..
Afiyet olsun...
50 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ ya da
margarin
225 gr siyah çikolata
100 gr şeker
2 yumurta
210 gr un
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Yağı ekleyip
karıştırmaya devam edin.
Çikolatayı bain-marie usulu, ya da mikrodalgada
eritin. Dikkat edin, çikolata çok ısınmamalıdır!
Erimiş olan çikolatayı karışıma ekleyin.
Un, tuz ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın
ve ilk karışıma ekleyin.
Bir tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan parcalar alıp,
minik toplar yapın, pudra sekerine bulayın ve pişirme kağıdına dizin.
170°C'ye onceden ısıtılmış fırında, 9 dk pişirin.
Fırından çıktıklarında hafif yumuşak olacaklardır,
soğudukça sertleşirler.
Soğumaları icin fırın tepsisinin üstünden alınmaları daha
iyi olur.
Boylece tepsinin verdigi sıcaklıkla pişmeye devam etmezler. Bu tip
kurabiyeler fazla pişirilince, çok sert oluyorlar.
Eğer ki
kurabiyeyi yuvarlarken hamur yumuşarsa, 10-15 dakika buzdolabında bekletmeniz
yeterli olacaktir. Bu kurabiye hamuru buzdolabında bir haftaya kadar
saklanabilir. Dondurula da bilir, ancak sekil verilip dondurulması ve de fırına
koymadan kurabiyelerin oda sıcaklığına gelmesi beklenmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder