Salı, Aralık 22

Limonlu Tart...

Limonlu Lezzetler...


Bir önceki yazımda sizinle "limonlu tart" tarifi paylaşacağıma dair söz vermiştim.
Hatta "bayılacaksınız" demiştim.
Daha önce de dediğim gibi içine limon giren her lezzete varım diyorum. 
Limonlu tart yanında koyu bir kahve ile enfes oluyor.
Ama kızçeleri de unutmamak gerek. 
Onlarsız kahve ve tart mı olurmuş? 

Tarif şahsıma ait değil ama çok bildik bir şahsiyete, değerli bir mutfak sanatçısı Arda Türkmen'e ait. Tarafımdan test edilip onaylanmıştır :). 
Sevgili Arda bu enfes lezzeti "limonlu pay" olarak adlandırmış.
Hiç farketmez ben her haliyle de yaparım, yerim, yediririm diyorsanız işte mükemmel tarif için gereken malzemeler.

Limonlu Pay Malzemeleri 

Hamuru için malzemeler
170 gr. tereyağı – soğuk
250 gr. un ( 2,5 su bardağı )
100 gr. şeker ( 1/2 su bardağı )
1 adet yumurta
Tuz 
İç dolgusu için malzemeler
6 adet yumurta
2 su bardağı şeker
½ su bardağı limon suyu
1 adet limon kabuğu
100 gr. erimiş tereyağı – soğumuş
1 tatlı kaşığı nişasta
Tuz


Un, şeker, tuz ve tereyağını mikserin hamur yoğurma ucuyla karıştırın. eğer mikseriniz yoksa elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın. Yumurtayı ekleyip hamur elde edin. 
2 yağlı kağıt arasında hamuru merdane ile tart kabınızın büyüklüğüne göre açın ve yerleştirin. 
Bir çatal ile tabanına ve kenarlarına delikler açıp, içerisine yağlı kağıt yerleştirin ve kuru baklagiller ile ağırlık vererek 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
Kuru baklagiller ve yağlı kağıdı çıkartıp 15 dakika daha pişirin. 
İç dolgu için; yumurta, tuz ve şekeri çok iyi çırpın. limon suyu, tereyağı, nişasta ve tuzu ekleyip, karışıncaya kadar bir tur daha çırpın ve limon kabuğunu ekleyin.
Fırından çıkan tart hamurunun üzerine iç dolguyu dökün, 30-35 dakika pişirin. 
Fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığında soğuyunca 1-2 saat buzdolabında da dinlendirin, dilimleyerek servis edin. 
Afiyetle...

2 yorum: