Salı, Haziran 7

SOMUN EKMEK

Ben yaptım serisinin yeni tarifi 
evde yapabileceğiniz ve çok keyifle tüketilebilecek 
küçük somun ekmekler.
Tarif için Hayalimdeki Yemekler'e teşekkürler.

Afiyetle...



KÜÇÜK SOMUNLAR, SANDVİÇ EKMEKLERİ

Malzemeler
  •  1 su bardağı ılık süt
  •  1 su bardağı ılık su
  •  Yarım çay bardağı sıvıyağ
  •  2 adet yumurta ( 1 tanesinin  akı ayrılacak )
  •  1 paket instant maya
  •  2 tatlı kaşığı tuz ( çok dolu olmasın )
  •  1 tatlı kaşığı toz şeker
  •  Alabildiği kadar un ( ben 5 su bardağı un kullandım )

Üzeri için
  •  Yukarda yazılan 1 yumurtanın akı
  •  2 tatlı kaşığı su
  •  1 fiske tuz

Küçük Somunlar, Sandviç Ekmekleri Nasıl Yapılır 
  •  Hamuru için süt, sıvı yağ, 1 yumurtanın beyazı hariç yumurtaları ,toz şeker, tuz, mayayı iyice karıştırın ununu azar azar ekleyin kulak memesi yumuşaklığında yumuşak bir hamur yapın, sıcak tutacak kalın bir bez örtüp  1 saat kadar dinlendirin
  •  Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın uzunlamasına şekil verin,
  •  Aralıklı olarak  yağlanmış  veya  yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve tepside 1 saat dinlendirin
  •  Üzerine yumurtanın akını 2 tatlı kaşığı su ve bir fiske tuzla çırpıp küçük ekmeklerin üzerine sürün 200 derece fırında  üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder