"Ben yaptım" serisi devam ediyor.
Nişastalı beyaz kurabiye tarifi ağzınıza aldığınızda un kurabiyesini hatırlatan, elinize aldığınızda dağılıp giden enfes lezzette, ve son derece pratik bir tarif. Bembeyaz görüntüsü ve üstündeki çatlaklarla çok güzel bir kurabiye.
Malzemeler:
- 425 gram mısır nişastası (Dr Oetker Mısır Nişastası)
- 100 gram pudra şekeri (1 çay bardağı)
- 3 yumurta sarısı
- 250 gram yumuşak tereyağı veya margarin(Teremyağ uygun olur)
- yarım paket kabartma tozu
Yapılışı:
- Bir kabın içerisinde pudra şekeri, kabartma tozu, yumurta sarısı ve tereyağı karıştırılır ve homojen bir şekilde birleştirilir.
- Yavaş yavaş mısır nişastası eklenerek kolay yuvarlanıp şekil alan bir hamur hazırlanır.
- Hamurdan ceviz boyutunda toplar yapın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika beyaz kalacak şekilde pişirilir.
- Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra servis tabağına dizilir.
- Kurabiyeniz hazır :)
Afiyet Olsun.
Tarif için Zeymuran Cafee'e teşekkürler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder